Het theoriebewijs vormt de basis voor het algemene rijbewijs. Vóórdat u praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie examen personenauto. Als u daarvoor slaagt ontvangt u na afloop een uitslagformulier. Het theoriecertificaat bestaat sinds 1 maart 2010 niet meer. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd. U kunt theorie-examen doen als u zestien jaar of ouder bent.

Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

Om bij Autorijschool Amir een rijbewijs te kunnen behalen dient u minimaal 16,5 jaar te zijn. U dient bij de eerste rijles in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Voordat u aan het praktijk examen gaat beginnen dient u in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Boeken en CD-roms kunt u bij ons verkrijgen en indien nodig kunt u (gratis!) theorielessen volgen.

Het theoriecertificaat kunt u behalen bij het CBR examencentrum.
Voor meer informatie kunt u kijken bij Examen.

Om een theoriecertificaat te behalen dient u het volgende mee te nemen naar het CBR examencentrum:

Een geldig legitimatiebewijs

Een geprinte oproepkaart (niet verplicht)

 

Informatie over 2todrive:

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen.

Vanaf 16,5 jaar mogen zij rijlessevolgen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen.

Als deelnemers aan 2toDrive hun rijbewijs hebben gehaald, mogen ze tot hun 18e autorijden met een begeleider naast zich. Ze mogen maximaal vijf begeleiders opgeven. Die moeten op hun begeleiderspas staan.