Amir Tehrani

13-01-1962 geboren in Teheran – Iran

Amir is opgegroeid in Isfahan. Hier heeft hij ook op school gezeten. In 1981 haalde Amir aan de MTS zijn diploma autotechniek.

Hier is zijn affiniteit met auto’s en vervoer ontstaan. Vanaf eind 1981 tot 1983, tijdens de oorlog met Irak, is hij twee jaar in dienst geweest.

Na die tijd werkte hij bij een vrachtwagenchauffeursvereniging, waar hij verantwoordelijk was voor de in- en verkoop van vrachtauto-onderdelen. In 1989 ging Amir voor het bedrijf van zijn vader werken als vrachtwagenchauffeur en administrateur. Zes jaar later had hij zijn eigen vrachtwagen. Daarmee heeft Amir tien jaar gewerkt.

In 1995 is Amir naar Nederland verhuisd. In 1997 behaalde hij zijn Nederlandse rijbewijs en begon met de vrachtwagenchauffeursopleiding bij BTO in Nieuwegein. Na het behalen hiervan is Amir bij een transport bedrijf aan het werk gegaan. Kort daarop moest hij aan zijn knie worden geopereerd. Hierdoor kon hij zijn vak niet langer uitoefenen. Hij ging de rij-instructeursopleiding volgen en tevens bij een computerbedrijf als reparatiemedewerker aan de slag.

Na het behalen van zijn diploma bleef Amir daar werken en tegelijkertijd begon hij als parttimer zijn eigen rijschool.

Na vijf jaar begon hij voltijds voor zichzelf, inmiddels al meer dan vijftien jaar.

In 2010 heeft Amir het E achter B-instructiecertificaat behaald en heeft een eigen combinatie voor BE-opleiding aangeschaft.

Amir verzorgd opleidingen voor rijbewijs B (schakel en automaat) en BE. Ook geeft hij theorieles.